Beplantingsplan & tuinontwerp

Beplantingsplan & tuinontwerp

De Hofdame Tuinstyling maakt beplantingsplannen voor zowel particulieren, bedrijven, landschapsarchitect(en), als voor gemeenten.
 
In de beplantingsplannen en de tuinontwerpen van De Hofdame Tuinstyling spelen planten de hoofdrol. Planten zorgen voor de unieke sfeer en kleur in de tuin. Een sfeer die het hele jaar rond ervoor zorgt dat er wat te beleven valt in de tuin. Om die sfeer te creëren combineer ik de planten op basis van hun unieke eigenschappen. Zoals kleur, bloeiperiode, bloeitijd, bladkleur, bladstructuur en de groei- en bloeiwijze. Zo krijgt jouw tuin en plantenborder een natuurlijke uitstraling.
 
Om tot een creatief beplantingsplan of tuinontwerp te komen kom ik eerst vrijblijvend bij je langs. Door het “proeven” van de omgeving komt mijn creatieve brein tot bloei. Ik ga met je in gesprek en bekijk de tuin. Om tot een zo goed mogelijk beplantingsplan of tuinontwerp te komen die jou past, stel ik een aantal vragen. Wat spreekt je aan? Welke sfeer wil je? Wat past er bij je als mens? Wil je een heel nieuw beplantingsplan of is er een gedeelte van de tuin waar je niet tevreden over bent? Is er beplanting die je wilt behouden? 
Of het nu gaat om een nieuw aan te leggen tuin, een deel ervan of het herinrichten van jouw tuin of border, de grondsoort, de ligging van de tuin en de stand van de zon zijn factoren die meespelen in het maken van een passend beplantingsplan of tuinontwerp. 

Unieke tuinen met een eigen karakter

Het maken van een creatief, met de hand getekend, plan voor jouw tuin vormt een belangrijke handeling richting het creëren van een unieke tuin met een eigen karakter. Na het bezoek maak ik een beplantingsschets en maak ik een moodboard waarop de (gewenste) sfeer, de kleuren en de plantcombinaties te zien zijn. De Hofdame Tuinstyling komt dit vervolgens bespreken om vanuit daar over te gaan tot het maken van het definitieve beplantingsplan en/of tuinontwerp. Het beplantingsplan lever ik af met een ingebonden plantenlijst waarin de eigenschappen van de planten en de onderhoudsadviezen per plant vermeld staan. 

In mijn tuinontwerpen en in mijn beplantingsplannen maak ik gebruik van vaste planten, siergrassen, eenjarige- en tweejarige planten en pas ik graag bloembollen toe. Zowel de in het voorjaar bloeiende bloembollen als de zomerbollen en -knollen. Door deze verschillende plantgroepen te combineren creëer ik een natuurlijke uitstraling en dat verbetert de biodiversiteit in de tuin. Door de diversiteit ontstaat een samenspel met vlinders, bijen, hommels en andere insecten. Kortom, een tuin die op allerlei vlakken leeft, puur genieten!

Een terras of balkon met meer groen, sfeer, kleur en beleving? Een dakterras dat bijdraagt aan het vergroten van de biodiversiteit? Het realiseren van een geveltuin? Ook dat is allemaal mogelijk. De Hofdame Tuinstyling maakt ook met liefde en veel plezier beplantingsplannen voor dakterras, balkon of geveltuin. Ook een los bloembollen plan behoort tot de mogelijkheden en doet De Hofdame Tuinstyling graag. Ben je benieuwd naar mijn werk? Klik dan hier!

Tuinadvies

Vind je het leuk om zelf in de tuin bezig te zijn, maar ben je niet helemaal tevreden met hoe je tuin nu is? Heb je vragen, of bepaalde delen van je tuin die niet naar je zin zijn? Je kunt ook bij De Hofdame Tuinstyling terecht voor een tuinadvies. 

Samenwerkingen

De Hofdame Tuinstyling kan voor uitgebreide tuinontwerpen samenwerken met een tuin- en landschap architect.
 
De Hofdame Tuinstyling werkt bij voorkeur met gerenommeerde groene, biologische kwekers. Daarbij beschik ik over contacten met gerenommeerde hoveniers.
 

Ik werk vaak samen met tuin- en landschapsarchitect Joost Vos van Vos Tuin en Landschap. Nieuwe dingen creëren, verrassen met verfrissende ideeën, en het verschil maken met groen: dat is in het kort de passie van Joost Vos.