Anouska
Couwenhoven

Van jongs af aan hield ik van het buiten zijn en was ik gefascineerd door het buitenleven. Ik vond het heerlijk om mijn vader te helpen in de tuin en moestuin of samen op de fiets de polder in om vogels te tellen. Hoewel ik qua studie een andere kant op ben gegaan, namelijk het onderwijs, heb ik die liefde voor de natuur nooit uit het oog verloren. Ook met de kinderen in de klas besteedde ik daar veel aandacht aan. Na vele jaren ben ik mijn echte passie gaan volgen en is De Hofdame Tuinstyling ontstaan. 
 
Het buiten bezig zijn in de tuin, het bedenken en inrichten van borders is voor mij een feestje. Heerlijk vind ik het!
Spelen met de natuur. Meebewegen, aanpassen, erop inspelen. Rekening houden met de omgeving en de omstandigheden, ik word continu uitgedaagd. Uitgaande van mijn gevoel bedenk ik mijn plannen.
 
Zo is onze eigen tuin ontstaan. Een tuin waarin wij leven, die bij ons past en waar wij van genieten. Een tuin waar wij trots op zijn, ontstaan door passie. En wat geschiedde had ik nooit gedacht maar wel gedroomd. De tuin ging open voor het publiek! Het kreeg een naam: De Couwenhof. Regelmatig zijn er open tuin weekenden en komen er groepen langs die ik rondleid. Daar kan ik enorm van genieten.
“Hoe bedenk je dit?” “Hoe kom je erop?” “Bedenk je die combinaties zelf?” “Hoe krijg je sfeer?” “Heb je echt altijd bloei in de tuin?” “Wat zijn er veel soorten bijen en vlinders, hoe kan dat toch?”
 
Zomaar een aantal vragen die mensen die de tuin bezoeken aan mij stellen. Vragen waar ik doorgaans hetzelfde soort antwoord op geef; Ik werk en bedenk vanuit mijn hart, vanuit mijn gevoel. Het gevoel dat de plek oproept, wat de omgeving met me doet, waar en wanneer ik kleur wil. En wat voor sfeer een bepaalde kleur en/of plant oproept, al dan niet in combinatie met elkaar.
 
Mijn passie voor een tuin, die gemaakt is op gevoel en vanuit mijn creativiteit, deel ik graag. Hoe mooi en hoe leuk is het dat ik mijn kleurrijke energie over kan brengen in tuinen van andere mensen door middel van mijn bedrijf De Hofdame Tuinstyling.